Στις Βρυξέλλες διαπραγματεύεται το μέλλον της ΔΕΗ

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διήμερο για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις λιγνιτικές μονάδες τις ΔΕΗ. Σήμερα αναμένεται να ταξιδέψει για Βρυξέλλες η τετραμελής αντιπροσωπεία στελεχών του υπουργείου ενέργειας υπό το γενικό γραμματέα Μιχάλη Βεροιόπουλο, προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού με θέμα την υπόθεση των λιγνιτών.

Στόχος της επίσκεψης στις Βρυξέλλες, που είναι η δεύτερη από το Σεπτέμβριο, είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή των θεσμών την επόμενη Δευτέρα, όταν και θα κλείσει οριστικά το πακέτο των μονάδων που θα βγει στο λεγόμενο market test. 

Επί της ουσίας πάντως, κυβέρνηση και DGCOMP βρίσκονται πολύ κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες επαφές του αρμόδιου υπουργού Γ. Σταθάκη με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπου ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τη λίστα των προς πώληση μονάδων.

Αυτή σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει θα περιλαμβάνει τη μονάδα Μελίτη στη Φλώρινα, άδεια για δεύτερη μονάδα επίσης στη Μελίτη της Φλώρινας, τις μονάδες Μεγαλόπολη 3 και 4 αλλά και τα ορυχεία που συνοδεύουν τις μονάδες (Βεύη, Αχλάδα, πιθανόν το Κλειδί αλλά και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης). Κατά τις επαφές με τη DGCOMP εκτός από την οριστικοποίηση της λίστας αναμένεται να εξεταστούν και μια σειρά από άλλα θέματα όπως η διαδικασία απόσχισης, το προσωπικό κλπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ