Κεντροαριστερά: Αρχηγός η Φώφη Γεννηματά με 56,9%

Μεγάλη νικήτρια στον αγώνα για την προεδρία της κεντροαριστεράς αναδείχθηκε η Φώφη Γεννηματά.

Με ποσοστό γύρω στο 56,9%, έναντι 43,1% του Νίκου Ανδρουλάκη, η Φώφη Γεννηματά αναδείχθηκε η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε τον Νίκο Αλιβιζάτο για να τον ευχαριστήσει για τις άψογες διαδικασίες που τήρησε η Επιτροπή.

Εκεί την περίμενε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε λίγο νωρίτερα ευχαριστήσει κι αυτός τον κ. Αλιβιζάτο δηλώνοντας ότι εγγυάται την ενότητα για ένα καλύτερο μέλλον της παράταξης και της χώρας.  Μηνύματα ενότητας εξέπεμψαν και οι δύο για την παράταξη που κινητοποίησε τουλάχιστον 156.000 πολίτες στον β’ γύρο της κάλπης

“Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Μήνυμα ενότητας και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι η νέα παράταξη είναι εδώ και είναι ισχυρή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά έδωσαν οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, οι συνυποψήφιοί της και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ