Στα 2,8 δισ. ευρώ θα φτάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Ρουμανία το 2017

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Ρουμανία παρουσιάζει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις για το 2017 να δείχνουν αύξηση +35% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σύμφωνα με την Ένωση Ρουμανικών Online Επιχειρήσεων. 

Πιο συγκεκριμένα το e-commerce αναμένεται για το 2017 να φτάσει σε συνολικά έσοδα τα 2,8 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά +35% σε σχέση με τα 2,08 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο κλάδος την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Με βάση την πρόβλεψη αυτή, η ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Ρουμανίας τη φέρνει στην πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και δεύτερη στον κόσμο μετά την Αυστραλία, με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης, 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Florinel Chis, εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης Ρουμανικών Online Επιχειρήσεων, ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε να φτάσει τα 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

Η μετάβαση της Ρουμανίας στην ψηφιακή εποχή είναι αρκετά αργή και ειδικά ο ρυθμός με τον οποίο η οικονομία αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες κάνουν τη μετάβαση τους σε αυτή, είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Προσπαθώντας να ωθήσει την Ψηφιακή ατζέντα, η Ρουμανική κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2015 ενέκρινε την “Εθνική Στρατηγική για την Ψηφιακή Ατζέντα” με στόχο το 2020 η χώρα να έχει βελτιώσει τις απαραίτητες υποδομές και την βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ