Επιπλέον προθεσμία 10 ημερών για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Έως τις 25 Νοεμβρίου 2017 επεκτείνεται η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημειώνεται πως έληγε αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, η προθεσμία, ύστερα από παράταση που είχε δοθεί, την οποία είχαν ζητήσει οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Να αναφέρουμε πως κοινό αίτημα όλων των φορέων των φοροτεχνικών είναι η προθεσμία για την εθελοντική αποκάλυψη να μεταφερθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, καθώς με τις ολιγοήμερες παρατάσεις που δίνονται δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες αφού παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση από την ανακοίνωση των παρατάσεων έως την ψήφιση και την κοινοποίηση τους στις εφορίες, με αποτέλεσμα να προστίθενται μόνο ελάχιστες εργάσιμες ημέρες για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων. 

Απόψε κατατίθεται το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

Απόψε κατατίθεται στη Βουλή και το σχέδιο νόμου για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όπως ανέφερε κοινοβουλευτική πηγή.

Η κυβέρνηση εισηγείται να συζητηθεί το σχέδιο νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή, αύριο Τετάρτη να γίνει η συζήτηση και επεξεργασία του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και μεθαύριο Πέμπτη να γίνει η συζήτηση και ψήφισή του από την Ολομέλεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ