“Limit up” για την Μάντσεστερ Σίτι στο “ποδοσφαιρικό” χρηματιστήριο!

Σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES) η αξία των παικτών της της Μάντσεστερ Σίτι να προσεγγίζει τα 1,2 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα να αποτελεί σήμερα την ακριβότερη ομάδα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η μελέτη του CIES που εδρεύει στην Ελβετία, κατατάσσει τις ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της “Γηραιάς Ηπείρου” σύμφωνα με την εκτιμώμενη αξία μεταγραφής των παικτών τους, ενώ οι τιμές υπολογίζονται με βάση τον αλγόριθμο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την ερευνητική ομάδα του συγκεκριμένου κέντρου.

Την Μάντσεστερ Σίτι, με την αξία των παικτών τους να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ακολουθούν η Τότεναμ με 1,17 δισ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα με 1,13 δισ. ευρώ και η Τσέλσι με 1,04 δισ. ευρώ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξία 919 εκατ. ευρώ, η Ρεάλ Μαδρίτης με 903 εκατ. ευρώ, η Λίβερπουλ με 901 εκατ. ευρώ, η Παρί Σεν Ζερμέν με 864 εκατ. ευρώ, η Αθλέτικό Μαδρίτης με 800 εκατ. ευρώ και η Γιουβέντους με 743 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, πως σύμφωνα με την μελέτη του CIES ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Βέλγος διεθνής ποδοσφαιριστής Κέβιν Ντε Μπρούιν η αξία του οποίου εκτιμάται στα 144,5 εκατ. ευρώ!

m_city_2_980x620

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ