Χουλιαράκης: “Όχι πρόσθετα μέτρα το 2018”

Δε θα προβλέπονται πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2018, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα φτάνει στο 0,6% – 0,7% του ΑΕΠ, ενώ εξέφρασε τη γνώμη ότι το 2018 θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας “ουσιαστικά και όχι τυπικά”, καθώς “τα προαπαιτούμενα που απομένουν για την τελευταία αξιολόγηση είναι λίγα”.

Σημείωσε ακόμα ότι το 2017 ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει πλεόνασμα 2,8% του ΑΕΠ, και τόνισε ότι εάν ο μηχανισμός επιτήρησης που θα ακολουθήσει είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουν η Κύπρος και η Πορτογαλία, η Ελλάδα θα μπει “σε μια περίοδο οικοδόμησης ενός μεγάλου ταμειακού αποθέματος, της τάξεως 12 με 15 δισ. ευρώ, που θα επιτρέψει να βγούμε με ασφάλεια στις αγορές χωρίς νέα προληπτική γραμμή στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας μετά το καλοκαίρι του 2018, και σε περίπτωση που προκύψει ένας νέος κλονισμός στις διεθνείς χρηματαγορές, η Ελλάδα να είναι εξασφαλισμένη και να μπορεί να ανακυκλώσει το δημόσιο χρέος χωρίς ρίσκο.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ