OAEΔ: “Πράσινο φως” στη ρύθμιση για 81.175 δανειολήπτες

Με ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε χθες από το ΔΣ του ΟΑΕΔ το σχέδιο αποπληρωμής με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που αφορά 81.715 δανειολήπτες και ρυθμίζει συνολικά χρέη 1,463 δισ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει τη σχετική απόφαση υλοποίησης του σχεδίου που αποτελεί ανακούφιση για δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ και ιδιαίτερα για τους πλέον ευάλωτους που έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης.

Το σχέδιο προβλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και περιλαμβάνει διαγραφή κεφαλαίων και τόκων που επαναφέρουν το δάνειο στο αρχικό του ποσό.

Στις περιπτώσεις δανειοληπτών που έχουν καταβάλει ποσό που αντιστοιχεί ή υπερβαίνει το 60% του τελικού ποσού δανείου, το δάνειο θεωρείται εξοφληθέν και καμία απαίτηση δεν υφίσταται έναντι του δανειολήπτη. Επιπλέον, εφαρμόζεται έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών, ενώ επεκτείνεται για όλους τους δικαιούχους ο χρόνος αποπληρωμής κατά 10 έτη. Τέλος, προβλέπονται ακόμα πιο ευνοϊκοί όροι διευθέτησης και αποπληρωμής για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ