Samsung: Αύξηση στα έσοδα τρίτου τριμήνου 2017

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα της Samsung για το τρίτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Για το συγκεκριμένο τρίμηνο, τα έσοδα της Samsung ανήλθαν στα 62,05 τρισ. won, σημειώνοντας αύξηση 14,23 τρισ. won από έτος σε έτος, ενώ τα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου σημείωσαν ρεκόρ φτάνοντας τα 14.53 τρισεκατομμύρια won, αύξηση της τάξης των 9,33 τρισ. won από έτος σε έτος.

Στο τρίτο τρίμηνο, η ισχυρή ζήτηση για προϊόντα μνήμης υψηλής απόδοσης για servers και για τις ναυαρχίδες των κινητών συσκευών συνέβαλε στη συνολική ισχυρή απόδοση της εταιρείας. Ο τομέας των ημιαγωγών κατέγραψε σημαντική αύξηση κερδών από έτος σε έτος κι από τρίμηνο σε τρίμηνο, και ο τομέας System LSI συνέβαλε περαιτέρω στα κέρδη μέσω αυξημένων πωλήσεων DDIs και αισθητήρων εικόνας.

Ο τομέας των Display Panel σημείωσε πτώση κερδών, παρά τις διευρυμένες πωλήσεις των εύκαμπτων OLED πάνελ για premium smartphones. Ο τομέας του Mobile Business κατέγραψε υψηλό ρυθμό παραδόσεων, χάρη στο λανσάρισμα του Galaxy Note 8 και τις σταθερές πωλήσεις της νέας σειράς Galaxy J, ωστόσο τα κέρδη του συγκεκριμένου τομέα σημείωσαν πτώση από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξαιτίας της μεγαλύτερης αναλογίας πωλήσεων των πιο οικονομικών smartphones.

Ο τομέας των προϊόντων μνήμης πέτυχε ισχυρά κέρδη για το τρίμηνο, λόγω της υψηλής εποχικής ζήτησης για εφαρμογές μνήμης, της τάσης της αγοράς προς τα chip υψηλότερης πυκνότητας και της συνέχισης των ευνοϊκών συνθηκών προσφοράς, ζήτησης και τιμών.

Για τις NAND, η κυκλοφορία των ναυαρχίδων smartphones και η επέκταση των υποδομών cloud οδήγησαν σε ισχυρή ζήτηση. Για τις DRAM, η ζήτηση για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε servers, κινητές συσκευές, PCs και κονσόλες παιχνιδιών, επίσης, παρέμεινε σταθερή.

Σχετικά με το τμήμα των OLED, μια αύξηση στις παραδόσεις εύκαμπτων οθονών για τις νέες ναυαρχίδες smartphones των πελατών, οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων. Ωστόσο, τα κέρδη από τρίμηνο σε τρίμηνο σημείωσαν πτώση εξαιτίας της αύξησης των αρχικών δαπανών εκκίνησης της νέας γραμμής παραγωγής OLED και του αυξημένου ανταγωνισμού στα άκαμπτα προϊόντα OLED. Για τον τομέα LCD, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου σημείωσαν πτώση, καθώς μια ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης οδήγησε σε πτώση στη μέση τιμή των LCD πάνελ. Επιπλέον, η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στη βιομηχανία LCD συνεχίζει να επηρεάζει τις τιμές.

Ο τομέας του Mobile Business σημείωσε αύξηση στις παραδόσεις smartphone χάρη στo παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας ναυαρχίδας, του Galaxy Note 8, και στη σταθερή απόδοση της νέας σειράς Galaxy J. Παρόλα αυτά, τα συνολικά έσοδα και τα κέρδη μειώθηκαν από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξαιτίας των υψηλότερων πωλήσεων των μοντέλων μεσαίας έως χαμηλής κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ