“Νύχτα” έφυγε ο Πουτζδεμόν από την Καταλονία!

Οι εξελίξεις στην Ισπανία είναι ραγδαίες με τον Γενικό Εισαγγελέα να απαγγέλλει διώξεις για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Καταλανικής Βουλής

Σύμφωνα με την Ισπανική Νομοθεσία, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν επιφέρουν πολυετή κάθειρξη έως και 30 χρόνια, ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε την άσκηση δίωξης, εκτός του Κ. Πουτζεδμόν και άλλων Καταλανών αξιωματούχων. Μεταξύ αυτών είναι ο ο πρώην αντιπρόεδρος, Οριόλ Ζουνκέρας, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ, τίθεται υπό έρευνα.

Που είναι ο Πουτζδεμόν;

Κι ενώ οι εξελίξεις στην Καταλονία είναι καταιγιστικές με τον λαό διχασμένο και τους κατοίκους της Καταλονίας να άγονται και να φέρονται από τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όλοι ψάχνουν τον Καταλανό ηγέτη που ξεκίνησε όλη αυτή την κατάσταση. Η Εισαγγελία τον ψάχνει για να του απαγγείλει κατηγορίες και οι κάτοικοι της Καταλονίας για να τους οδηγήσει στην επόμενη μέρα όσο δύσκολη και να είναι αυτή.

Ο Πουτζδεμόν όμως είναι εξαφανισμένος, ενώ σύμφωνα  με πληροφορίες του προέρχονται από Ισπανούς αξιωματούχους, έχει διαφύγει στο Βέλγιο όπου και κρύβεται.

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το που βρίσκεται ο Πουτζδεμόν, όμως το σίγουρο είναι πως αν όντως έχει διαφύγει, έχει χάσει μια μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσει την Ισπανική δικαιοσύνη και να γίνει ο μεγάλος ήρωας της Καταλονίας.

Αντί για αυτό, αν η φυγή του είναι πραγματική, το μόνο που θα έχει αποδείξει θα είναι πως πρόκειται για πολιτικό καιροσκόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ