Η μεγαλύτερη πτώση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ από το 1973

Μόλις 222.000 Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, κάτι που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό αιτήσεων από τον Μάρτιο του 1973.

Η Αμερικανική οικονομία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με το χρηματιστήριο να ανεβαίνει σε ιστορικά υψηλά, την ανεργία να είναι στο χαμηλότερο σημείο εδώ και 16 χρόνια με ποσοστό 4,2% και τους μισθούς να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Μπορεί τον Σεπτέμβριο λόγω των τυφώνων να χάθηκαν 33.000 θέσεις εργασίας και να σταμάτησε ένα σερί 83 συνεχόμενων μηνών στην άυξηση των θέσεων εργασίας , όμως όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία η απασχόληση έχει αρχίσει να ανακάμπτει. 

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς δείκτες για την καταγραφή της αγοράς εργασίας είναι οι λιγότερες εδώ και 44 χρόνια, αν και τα ακριβή στοιχεία είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπολογιστούν αφού οι πληγείσες από τους τυφώνες περιοχές είναι ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακόμα όμως και αν με τα εισερχόμενα στοιχεία από το Πουέρτο Ρίκο, τις Παρθένες Νήσους και την Φλόριντα αλλάξουν τα νούμερα και τελικά δεν ισχύσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως αυτή την περίοδο η Αμερικάνική οικονομία διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ