Παπαδημητρίου: θετικά τα μηνύματα για επενδύσεις από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ μίλησε για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από τους ομογενείς, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

Πιο συγκεκριμένα ο Δ. Παπαδημητρίου δήλωσε: “Το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό απ’ όλους τους ομογενείς που συναντήσαμε κι ήταν πάρα πολλοί επενδυτές, όπως επίσης και απ’ τις ομιλίες που έδωσε ο πρωθυπουργός” και τόνισε ότι: “Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τους ομογενείς προς τη χώρα, θέλουν να τη βοηθήσουν με επενδύσεις, με την προώθηση των δικών μας εξαγωγών  και προϊόντων”.

Ο υπουργός θα παραμείνει στις ΗΠΑ και μετά την Ουάσιγκτον θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με πάνω από 15 ξένα funds, συμπεριλαμβανομένου και του Black Rock. «Νομίζω ότι αυτό που θα μου πουν κι αυτό που θα τους πω είναι ότι η Ελλάδα είναι πια μια διαφορετική χώρα και ότι υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις, όπως αυτοί έχουν ήδη αποφασίσει, είτε είναι σε διαφορετικές μορφές του τουρισμού,  logistics, βιομηχανία φαρμάκων και υψηλή τεχνολογία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ