Τους πελάτες παρίσταναν οι δολοφόνοι στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Σύμφωνα με Πηγές της Ασφάλειας Αττικής, που επικαλούνται συνεργάτη του θύματος, σαν πελάτες παρουσιάστηκαν τα δύο άτομα με τα οποία είχε ραντεβού ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια.

Όπως κατέθεσε ο συνεργάτης του δικηγόρου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνοιξε την πόρτα όταν τα δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι. Στην συνέχεια το θύμα, ένας συνεργάτης του και τα δύο αυτά άτομα πήγαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν “σπαστά” ελληνικά και είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Όταν κάθισαν, ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

 
 Από εκεί, άκουσε τους πυροβολισμούς και έσπευσε στην αίθουσα συσκέψεων, αντικρίζοντας τον δικηγόρο να είναι νεκρός πάνω στο τραπέζι, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, έχει δεχτεί ο 52χρονος, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής.

Επταήμερη αποχή δικηγόρων Αθήνας 

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), οι δικηγόροι θα απέχουν των καθηκόντων τους από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ αναφέρει: “Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του  αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ