Συνεχίζονται οι έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μασσαλία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη χθεσινή επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, όπου ένας άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, σκότωσε δύο γυναίκες και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά Γάλλων στρατιωτών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αργά χθες το βράδυ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν ήδη πιθανότερο σενάριο αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας πριν η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αναλάβει την ευθύνη, το βράδυ της Κυριακής, με ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας του.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ χαρακτήρισε “παράξενη” τη συμπεριφορά του δράστη της επίθεσης, με βάση όσα κατέγραψαν κάμερες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης: “Ξεκίνησε διαπράττοντας το έγκλημά (του) σε βάρος ενός θύματος, τράπηκε σε φυγή, κατόπιν επέστρεψε για να σκοτώσει το δεύτερο άτομο. Αυτό είναι ένα στοιχείο που προκαλεί απορία”, σημείωσε ο Κολόμπ.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, με διάφορες ταυτότητες. Κατά την ίδια πηγή ο άνδρας “δεν είχε πάνω του χαρτιά” αλλά αναγνωρίστηκε χάρη στα δακτυλικά του αποτυπώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ