“Φορτώνουν” με φόρους τις κάρτες οι Έλληνες!

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, με χιλιάδες φορολογούμενους να “τρέχουν” τελευταία μέρα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά από τους δύο αυτούς φόρους έσοδα περισσότερα από 2 δισ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του φόρου, επιβαρύνονται με προσαυξήσεις ύψους 0,73% σε μηνιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη ως το τέλος Νοεμβρίου ενώ ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει σήμερα και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2018.

Η αποπληρωμή των φόρων μέσω καρτών

Σημαντικός αριθμός φορολογουμένων που διαθέτει πιστωτική κάρτα προχωρά στην αποπληρωμή των φορολογικών του υποχρεώσεων με πιστωτική κάρτα καθώς δυνατότητα εξόφλησης του συνολικού ποσού ή και μιας δόσης του μέχρι και με 12 άτοκες δόσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πιστωτικό όριο των καρτών πλέον καθορίζεται μετά από αυστηρό πιστοληπτικό έλεγχο ώστε να ανταποκρίνεται με μεγάλη ακρίβεια στο προφίλ του κάθε κατόχου τους.

Σε ενήμερους πελάτες που αποπληρώνουν την κάρτα τους, αλλά υπάρχει η εκτίμηση ότι στο μέλλον δεν θα μπορέσουν να την αποπληρώνουν, δίνεται υπό προϋποθέσεις η ευκαιρία να μεταφέρουν τη οφειλή τους σε καταναλωτικό δάνειο που έχει πολύ μικρότερο επιτόκια. Στην περίπτωση όμως αυτή στις περισσότερες των περιπτώσεων χάνουν την δυνατότητα χρήσης της πιστωτικής τους κάρτας για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ