Αλ. Τσίπρας: Στο Ταλίν για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Στο Ταλίν της Εσθονίας θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει μέρος στη διήμερη άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε χθες, πως το μείζον ζήτημα των ημερών είναι η αναζωογόνηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, μετά την πρόσφατη ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης και την ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Σορβόννη.

Στο πλαίσιο πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην “ελληνική συμβολή στη συζήτηση αυτή, όχι μόνο με τη στήριξη στις προτάσεις που συμφωνούμε, αλλά και στον πρωτότυπο χαρακτήρα που έχουν οι δικές μας προτάσεις ως προς την κοινωνική διάσταση” και σημείωσε πως αυτά θα θέσει εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  υπόψη των άλλων Ευρωπαίων αρχηγών, στην άτυπη σύνοδο του Ταλίν.

Στη Σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα για το μέλλον της Ευρώπης και την Παρασκευή κυρίως τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ