Μοσκοβισί: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ελλάδα

Τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ελλάδα.

“Η ανάπτυξη ύστερα από τόσα χρόνια έχει επιστρέψει. Θέσεις απασχόλησης ύστερα από τόσα χρόνια επιστρέφουν. Οι επενδυτές κοιτάζουν εκ νέου την Ελλάδα με συμπάθεια” αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί.

Σημειώνει παράλληλα ότι “εμείς οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχίσουμε βοηθώντας τη χώρα, ολοκληρώνοντας την εκταμίευση των δόσεων και βοηθώντας για αναπτυξιακά προγράμματα ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουμε μια Ελλάδα που θα βγει από το πρόγραμμα, που θα περάσει σε μια επόμενη φάση, που θα μπορέσει να ωφεληθεί από μέτρα για το χρέος και που βρίσκει την εμπιστοσύνη των αγορών και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει”.

Για την έξοδο της Ελλάδας από διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει πως αυτό “σηματοδοτεί ότι έγινε μια αποτελεσματική προσπάθεια για την ανατροπή της καμπύλης της υπερβολικής χρέωσης”

“Αυτό που θα πρέπει να χαιρετίσουμε σήμερα και να χαρούμε, είναι ότι μετά την επιστροφή της ανάπτυξης, μετά την επιστροφή της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, έχουμε επίσης μια σοβαρότητα στα δημοσιονομικά και όλα αυτά συμβάλλουν στη δημιουργία εμπιστοσύνης, στους επενδυτές που επιστρέφουν στην Ελλάδα. Εμπιστοσύνη στις αγορές τις οποίες θα πρέπει μια μέρα να ξαναδοκιμάσουμε, εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ελλάδας στην ικανότητα της χώρας να μεταρρυθμισθεί, πράγμα που θα επιτρέψει στη συνέχεια, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για την Ελλάδα κάτω από ευνοϊκές συνθήκες- εύχομαι- το καλοκαίρι του 2018” συνεχίζει ο κ. Μοσκοβισί.

Εκφράζει παράλληλα την ελπίδα ότι μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 θα καταλήξουμε στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος για να οδηγηθούμε στη συνέχεια στην ολοκλήρωση του προγράμματος». Εκφράζει παράλληλα την ελπίδα ότι «το καλοκαίρι του 2018, εφ’ όσον η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πάρουν και αυτοί τις δικές τους και σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ