Συνάντηση Αναστασιάδη – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθεί σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση, η οποία είναι η πρώτη μετά την αποτυχία της διάσκεψης του Κρανς Μοντανά, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 15 λεπτά.

Ο Κύπριος πρόεδρος θα διαβεβαιώσει τον κ. Γκουτέρες για τη βούλησή του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των παραμέτρων που έθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ στο Κρανς Μοντανά.

Επίσης, καθώς ο κ. Γκουτέρες συναντήθηκε ήδη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αναστασιάδης αναμένει να πληροφορηθεί πρώτον αν η τουρκική πλευρά αποδέχεται ή όχι το πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και δεύτερον αν η τουρκική πλευρά αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες.

Άλλα ζητήματα, που θα προσπαθήσει να θίξει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι οι τουρκικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα, που έχουν περιέλθει υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Άγκυρας και οι τουρκικές απειλές και προκλήσεις σε βάρος της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ