Ρέγκλινγκ: “Ίσως του χρόνου βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα, εάν…”

Καλές πιθανότητες έχει η Ελλάδα για να βγει από το οικονομικό πρόγραμμα το 2018, εφόσον όμως κάνει πράξη τις μεταρρυθμίσεις που μένουν να γίνουν και στις οποίες έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε εφημερίδα της Εσθονίας.

Ειδικότερα, ο Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι η πρόοδος της Ελλάδας είναι σημαντική σε ορισμένους τομείς όπως το έλλειμμα του ΑΕΠ, που από το 15,5% που ήταν όταν η κρίση χτύπησε την Ελλάδα, σήμερα έχει μετατραπεί σε μικρό πλεόνασμα, ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 25%, όπως επίσης μειώθηκαν και οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου (σ.σ. αυτά τα αναφέρει ως θετικά επιτεύγματα).

Σημείωσε ακόμα ότι έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, την αγορά εργασίας, την υγεία και το συνταξιοδοτικό, τόνισε ωστόσο πως μένουν ακόμα να γίνουν πολλά.

Σε ότι αφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο επικεφαλής του ESM είπε πως θα μπορούσε να εξεταστεί μια επιπλέον επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ