To Rolling Stone αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Όταν το 1967 ο Jann Wenner ξεκινούσε το Rolling Stone σαν φοιτητής στο Μπέρκλεϊ, δε θα φανταζόταν ότι 50 χρόνια μετά, το περιοδικό θα κατείχε ηγετική θέση στο χώρο των μουσικών αλλά και πολιτιστικών περιοδικών, με εξώφυλλα που θα έφταναν να γίνονταν σύμβολα μιας ολόκληρης εποχής, όπως η φωτογράφιση του Τζον Λένον με τη γυναίκα από την Άννι Λίμποβιτς. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Wenner, ο οποίος ”τρέχει” το περιοδικό μαζί με τον γιό του, ”Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν μπορούμε μόνοι μας να ικανοποίησουμε τις φιλοδοξίες μας για το περιοδικό, γι’ αυτό και θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για να προλάβουμε τις εξελίξεις”.

Πέρσι η BandLab Technologies, μια start-up από την Σιγκαπούρη, είχε αγοράσει το 49% του περιοδικού, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα κινηθεί για να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% που ανήκει αυτή τη στιγμή στην οικογενεια Wenner και το οποίο θα βγεί προς πώληση.

Η οικογένεια Wenner πούλησε φέτος 2 άλλα της έντυπα, στην American Media, η οποία ”ειδικεύεται” στα ”κίτρινα tabloid”, ενώ αν και το Rolling Stone αποκτηθεί από την Α.Μ, θα αποτελέσει μια μεγάλη στροφή στην εικόνα του περιοδικού, αφου ο David Pecker, ιδιοκτήτης της Αmerican Media, είναι φανατικός υποστηρικτής του Τραμπ ενώ το Rolling Stone πάντα ήταν πιο ”αριστερό” στις απόψεις που εξέφραζε μέσα από τις σελίδες του.

O Jann Wenner που είναι επίσης ένας από τα ιδρυτικά μέλη του Rock and Roll Hall of Fame, δήλωσε πως θα ήθελε να κρατήσει μια θέση στο περιοδικό του, όμως θα σεβαστεί τις αποφάσεις του νέου ιδιοκτήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ