Ως “Τρομοκρατική ενέργεια” χαρακτηρίζεται και επίσημα η επίθεση στο Λονδίνο

Ως τρομοκρατικό συμβάν αντιμετωπίζεται και επίσημα η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου, όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η έκρηξη έγινε σε βαγόνι που βρισκόταν στη στάση Parsons Green, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη προήλθε από κάποιον μηχανισμό σε έναν λευκό κουβά που βρισκόταν σε μια σακούλα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

bag

Από νωρίς, μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν φτάσει στο σημείο και πραγματοποιούν ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που εξετάζει τον εκρηκτικό μηχανισμό κάνει λόγο για αυτοσχέδιο μηχανισμό με πυροκροτητή που είχε και ενσωματωμένο αυτοσχέδιο χρονόμετρο.

DJwE10LX0AAGg6A

Οι πρώτοι μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν να σχηματίζεται μια μπάλα φωτιάς, αμέσως μετά την έκρηξη γεγονός που παραπέμπει την Αστυνομία σε επίθεση με χημικά.Για 20 τραυματίες κάνει λόγο η βρετανική “The Sun” στο μετρό του Λονδίνου

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι “λαμβάνει τακτική ενημέρωση” για την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου στο δυτικό Λονδίνο.

DJv6n52WsAAdhvD

Τέλος να σημειώσουμε πως η αστυνομικές αρχές έκαναν έκκληση στους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο να δημοσιεύσουν όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες από το περιστατικό με σκοπό να αξιοποιηθούν για την ταυτοποίηση των δραστών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ