Ως “τρομοκρατική ενέργεια” αντιμετωπίζεται η έκρηξη στο Λονδίνο

Έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό του Λονδίνου λίγο μετά τις 10:30 ώρα Ελλάδας η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονταν στο βαγόνι εκείνη τη στιγμή.
Όπως μεταδίδουν βρετανικά Μέσα οι Αρχές προσπαθούν αυτή τη στιγμή να εξουδετερώσουν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό.
Η έκρηξη έγινε σε βαγόνι που βρισκόταν στη στάση Parsons Green, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη προήλθε από κάποιον μηχανισμό από έναν λευκό κουβά που βρισκόταν σε μια σακούλα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ.
Οι πρώτοι μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν να σχηματίζεται μια μπάλα φωτιάς, αμέσως μετά την έκρηξη γεγονός που παραπέμπει την Αστυνομία σε επίθεση με χημικά.

bag

Σύμφωνα με διεθνή μέσα αρκετοί τραυματίες φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ ορισμένοι έχουν τραυματιστεί στην προσπάθεια του πλήθους να βγει από το βαγόνι.
Τα μέτρα στην περιοχή αυτή τη στιγμή είναι δρακόντεια και παραπέμπουν σε αντιμετώπιση τρομοκρατικού περιστατικού, όμως η Αστυνομία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάτι επίσημα. Ωστόσο μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν φτάσει στο σημείο και πραγματοποιούν ελέγχους.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε: “Είχαμε μια κλήση στις 08:21 και πληροφορίες ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο σταθμό του τρένο στου Parsons Green. Έχουμε στείλει δύο πυροσβεστικά”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ