Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Η πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον διευθύνων σύμβουλο της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (BPI France) Nicola Dufourcq (στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Μακρόν στην Ελλάδα) έφερε στην τελική ευθεία τη διαδικασία της δημιουργίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ειδικότερα, μεταξύ των 2 πλευρών υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει:

– την παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα από τη γαλλική πλευρά.
– τη δημιουργία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, και στη χρηματοδότηση γαλλικών ΜΜΕ που συνεργάζονται με ελληνικές εταιρείες για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, σε διμερές ή ευρωπαϊκό πλαίσιο.
– τη σύνδεση Γάλλων και Ελλήνων επενδυτών και νέων επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EuroQuity (που ανήκει στην BPI) που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών.
– τη διερεύνηση προοπτικών και ευκαιριών ανάπτυξης προς όφελος επενδυτών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα και τη Γαλλία.
– τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΜΜΕ σε χρηματοδότηση, τεχνογνωσία και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ