“Κεραυνοί” Μοσκοβισί με συγκεκριμένους αποδέκτες

Για “σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες” έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα και μιλώντας στην εφημερίδα “Corriere della Sera”.

Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμμετείχε στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο της Ιταλίας, και σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: “Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, αποτελεί σκάνδαλο”.

Και συνέχισε σημειώνοντας: “Αναφέρομαι για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα Μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ