Οι “επιθετικοί” Vegan απωθούν τον κόσμο από τη χορτοφαγία!

Ο βιγκανισμός είναι μια διατροφική συνήθεια ή και τάση κατά πολλούς, η οποία στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένη, ωστόσο, θεωρείται μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες τάσεις στον κόσμο.

Στο εξωτερικό συχνά βλέπουμε να κυκλοφορούν memes που ξαφνικά αναφέρουν: I am vegan, θέλοντας να τονίσουν το γεγονός ότι πολλοί vegans το αναφέρουν χωρίς να χρειάζεται.

Δεν είμαστε εδώ να κρίνουμε κανενός τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής και παρόλο που θα λέγαμε “μέτρον άριστον”, εντούτοις έρευνα σε 2.363 Βρετανούς που καταναλώνουν κρέας, αποκάλυψε ότι το 26% αυτών θα το σκεφτόντουσαν να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και να γίνουν είτε vegan είτε vegeterian, αλλά η “επιθετική” συμπεριφορά των vegans τους αποθαρρύνει!

Σχετικά με το τι θεωρούν επιθετική συμπεριφορά, το 37% ανέφερε ότι οι vegan θεωρούν τον τρόπο τους τον μόνο σωστό και κατακρίνουν όσους τρώνε κρέας

Οι υπόλοιποι λόγοι για τους οποίους οι ερωτηθέντες δεν θα γινόντουσαν vegans έχουν να κάνουν κυρίως στο γεγονός ότι τους αρέσει το κρέας (81%), στο ότι τα υποκατάστατα κρέατος είναι ακριβά (58%), στο ότι θα δυσκολευόντουσαν να βρουν ιδέες για τα γεύματά τους (50%) και τέλος στο ότι η οικογένειά τους τρώνε κρέας, επομένως θα ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν (41%).

Τουλάχιστον η επιθετική στάση των Vegan είναι ο μικρότερος από τους παράγοντες. Όμως, κανείς δεν θέλει να κατακρίνεται για τον τρόπο που επιλέγει να τραφεί ή για τις προτιμήσεις και δεν είναι λογικό να αντιδρούν και οι μεν και οι δε, όταν προσπαθεί κάποιος να σου επιβάλει έναν τρόπο ως σωστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ