Ανεβαίνουν οι αφίξεις και στα περιφερειακά αεροδρόμια

Μετά το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, σημαντική άνοδο στις αφίξεις καταγράφουν και τα περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Fraport, που είναι και ο διαχειριστής των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο 7μηνο του 2017 οι διεθνείς αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια αυξήθηκαν κατά 14,1%, ενώ ο Ιούλιος έκλεισε με άνοδο 10,3%.

Πιο συγκεκριμένα, στα συγκεκριμένα αεροδρόμια κατά το παραπάνω διάστημα αφίχθησαν επιπλέον 1 εκατ. επιβάτες από το εξωτερικό, και έφτασαν συνολικά στους 10,6 εκατ. επιβάτες, σε σχέση με τους 9,3 εκατ. επιβάτες που ήταν οι αντίστοιχες διεθνείς αυξήσεις κατά το ίδιο περσινό διάστημα.

Επίσης, τον περασμένο Ιούλιο αφίχθησαν 4,1 εκατ. επιβάτες από το εξωτερικό, έναντι 3,7 εκατ. επιβάτες που είχαν έρθει τον Ιούλιο του 2016.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, οι διεθνείς αφίξεις στην Κω δε φαίνεται να επηρεάστηκαν από τον πρόσφατο σεισμό, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση αφίξεων κατά 18,8% τον περασμένο Ιούλιο, καθώς και αύξηση 22,1% των αφίξεων στο 7μηνο του 2017.

Τα πρωτεία στις αφίξεις ανήκουν στη Ρόδο με 2,24 εκατ. επιβάτες (από 2 εκατ. επιβάτες το 2016), και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 2,1 εκατ, επιβάτες στο 7μηνο του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ