Στα 40 δισ. ευρώ αποτιμάται το κόστος του Brexit

Στα 40 δισ. ευρώ αποτιμάται το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με δημοσίευμα του Telegraph.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας, η κυβέρνηση της χώρας φέρεται έτοιμη να καταβάλει το ποσό. Τα παραπάνω τα στηρίζει η Telegraph σε τρεις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Παρά το γεγονός ότι το ποσό είναι υψηλό, το Λονδίνο φαίνεται ότι θεωρεί ότι η πληρωμή του προαναφερθέντος ποσού θα οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν επέλθει σε ένα τέμα να προχωρήσουν με τις συζητήσεις για τις συμφωνίες.

Μέχρι στιγμής, το ύψος των χρημάτων που απαιτεί το “διαζύγιο” έχει οδηγήσει την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε σκεπτικισμό.

Δεν είναι μάλιστα και λίγοι όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάποια νομική υποχρέωση που τους αναγκάζει να καταβάλουν τα χρήματα. Όμως, το εν λόγω ποσό απέχει αρκετά από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν ακουστεί νωρίτερα από κάποιους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο όρος του Η.Β. για να καταβάλει τα 40 δισ. ευρώ, θα είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ