Μισό δισεκατομμύριο φόροι θα φορτωθούν στις πιστωτικές κάρτες

Στην λύση των δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών φαίνεται ότι καταφεύγουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να αποπληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίο αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως μόνο τον περασμένο Ιούλιο, περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι ρύθμισαν 170 εκατ. ευρώ φόρων εισοδήματος σε δόσεις, αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με πέρυσι.

Εκτιμάται πως φέτος αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ χρέωσης πιστωτικών καρτών προκειμένου να πληρωθεί φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ έως το τέλος του έτους.

Σημειώνουμε πως το 2015 οι συνολικές οφειλές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ οι οποίες πληρώθηκαν σε δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών ανέρχονταν σε 380 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι το ποσό αυτό εκτιμάται πως αναρριχήθηκε στα 450 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο, χωρίς να υπολογίζονται οι χρεώσεις των καρτών για την εξόφληση τελών κυκλοφορίας.

Να τονίσουμε πως όσο η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών μειώνεται, τόσο θα αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος για την πληρωμή φόρων, καθώς στο 98% των φορολογούμενων συνοδεύεται από σπάσιμο της οφειλής σε δόσεις ενώ μόλις το 2% των φορολογουμένων πληρώνουν μονομιάς το χρέος τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ