Αισιόδοξη για την ανεργία η Έφη Αχτσιόγλου

Σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ1 η Υπουργός εργασίας δήλωσε πως τα ποσοστά ανεργίας παρουσιάζουν μια θετική δυναμική το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο τόνισε πως η ανεργία εξακολουθεί να είναι το βασικό κοινωνικό πρόβλημα της χώρας.

Από τη στιγμή που παραλάβαμε, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 νέες θέσεις εργασίας ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου. Τα ποσοστά της ανεργίας είναι “πέντε μονάδες κάτω από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση” δήλωσε η κυρία Αχτσιόγλου παραπέμποντας στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία τα ποσοστά της ανεργίας για τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους ανήλθαν στο 21.7%.

Επιπλέον η Υπουργός τόνισε πως από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που αποτυπώνει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας καταγράφεται θετικό ισοζύγιο κατά 260.000 θέσεις εργασίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Από τη στιγμή που παραλάβαμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχει μία θετική δυναμική. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και δεν εντείνουμε τις προσπάθειές μας” σημειώνει η υπουργός Εργασίας.

Κλείνοντας η Υπουργός αναφέρθηκε στα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας για την ανεργία τα οποία βασίζονται στα αποτελέσματα του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας.  Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται κυρίως σε νέους και μακροχρόνια ανέργους και ανθρώπους σχετικά μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ότι περίπου το 35% των ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτά τα προγράμματα, μετά βρίσκουν μία θέση πλήρους απασχόλησης. Τέλος αναφέρθηκε στην υψίστης σημασίας προτεραιότητα του Υπουργείου να αυξήσει τους εντατικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ, για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης και της αδήλωτης εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ