Κουίκ: “Έχουμε συζητήσεις για να προστατευτούν από το Brexit οι Έλληνες της Μ. Βρετανίας”

Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων στη Βρετανία μετά το Brexit βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με εκπροσώπους ελληνικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το Brexit και τη διασφάλιση των Ελλήνων που ζουν, εργάζονται και επιχειρούν στη Βρετανία, όπως και των φοιτητών που σπουδάζουν στα βρετανικά πανεπιστήμια.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη βρετανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την Ουκρανία, εκτός από τις ομογενειακές οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία, ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας της Κυπριακής Διασποράς, τον πρόεδρο και τη γενική γραμματέα της Εβραϊκής Οργάνωσης “JewishBoard of Deputies”, τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων και ανταποκριτές των ελληνικών ΜΜΕ, ενώ ιδιαίτερη ήταν και η συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ήδη ανοίξει καταρχήν συνεννοήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, αν και το θέμα της διασφάλισης των συνθηκών εργασίας, παραμονής και επιχειρείν των Ευρωπαίων πολιτών, όταν ολοκληρωθεί το Brexit θα αντιμετωπιστεί συλλογικότερα, στις συζητήσεις Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών με διυπουργικές επιτροπές που έχει σχηματίσει με τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία, είναι έτοιμο για να παρεμβαίνει, είτε στις διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. είτε σε διαπραγματεύσεις σε διμερές επίπεδο” τόνισε ο Τέρενς Κουίκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ