Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει ακάθεκτη τις δοκιμές πυραύλων

Για μία ακόμη φορά, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. Το γεγονός επιβεβαίωσε η Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Οπως μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο πύραυλος πιθανότατα έπεσε σε θαλάσσια περιοχής εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση ακολουθεί μια συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για το ζήτημα των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ με σκοπό την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι είναι “δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα“, λίγες ώρες αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα“, πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ