Η Γερμανία επί χρόνια κατασκόπευε τις ΗΠΑ

Η υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Γερμανίας επί χρόνια παρακολουθούσε πολλές εταιρείες και κυβερνήσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Der Spiegel, επικαλούμενο έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) από το 1998 μέχρι το 2006 παρακολουθούσε πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και εσωτερικά φαξ του Λευκού Οίκου.

Βάσει των όσων αναφέρει το περιοδικό, η BND είχε στην κατοχή της έναν κατάλογο με 4.000 επιλογείς (αριθμούς τηλεφώνων ή φαξ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που της επέτρεπαν να παρακολουθεί “αμερικανικούς στόχους”, ανάμεσα σε αυτούς και τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.

Ακόμη, οι Γερμανοί πράκτορες παρακολουθούσαν αμερικανικές εταιρείες, όπως η Lockheed, η NASA, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), πανεπιστήμια, ακόμη και την Πολεμική Αεροπορία, τους Πεζοναύτες και την Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών στο εσωτερικό του Πενταγώνου και τις υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ