“Νουθεσίες” Μοσκοβισί σε Μακρόν για το γαλλικό έλλειμμα

Η Γαλλία του Μακρόν θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της το 2017 κάτω του 3% του ΑΕΠ και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό όμιλο εφημερίδων Funke, ο Μοσκοβισί κάλεσε τον Μακρόν, του οποίου το νεοσύστατο κόμμα επικράτησε με σαρωτική πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, να επιμείνει στην οικονομική μεταρρύθμιση που υποσχέθηκε προεκλογικά.

“Η Γαλλία πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις” δήλωσε ο Μοσκοβισί, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος το οποίο υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές. “Αυτό αφορά και την αγορά εργασίας και τον προϋπολογισμό” διευκρίνισε.

Η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 3,1%, πάνω από το όριο του 3% του Συμφώνου Σταθερότητας και πολύ πάνω από το 2,8% που προβλεπόταν από την κυβέρνηση Ολάντ.

“Προτείνω στον πρόεδρο να εκπληρώσει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ακόμα και από φέτος” είπε ο Μοσκοβισί. “Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας δεν πρέπει να ξεπεράσει το επίπεδο του 3% στο μέλλον” πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ