Βολές Γεννηματά προς κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. “Δεν έχετε σχέδιο και στρατηγική. Είστε εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες σας” σημείωσε.
Η Φώφη Γεννηματά αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει ως διαπραγματευτική γραμμή τη διεκδίκηση της απόφασης του 2012 ή θα αρκεστεί σε αναφορές “εάν”, “ίσως”, “εφόσον χρειαστεί”, επισημαίνοντας πως οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δείχνουν ότι έχουν αναληφθεί κρυφές δεσμεύσεις.
Ακόμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα περί ανάγκης συνεννόησης και το νέο, όπως είπε, αφήγημα για επενδύσεις κι ανάπτυξη. “Με τα λόγια χτίζετε ανώγεια και κατώγια” σημείωσε.
Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διπλό ψέμα: “με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν η κυβέρνηση ολοκληρώνει την συμφωνία της με τους εταίρους και δανειστές μας και ότι έρχεται μια εξαιρετικά καλή λύση για το Δημόσιο χρέος και οσονούπω θα φορέσει και γραβάτα.
Φυσικά καταψηφίζουμε αυτές τις διατάξεις ντροπής. Διατάξεις που δεν τολμάτε να φέρετε με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά επιχειρείτε να περάσετε άρον-άρον, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, ως τροπολογίες στην επικύρωση μιας διεθνούς σύμβασης για την αλιεία. Όμως, κανένας δεν θα πιαστεί στα δίχτυα σας αυτή τη φορά” προειδοποίησε την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι “για μια ακόμα φορά απαξιώνει βάναυσα τον θεσμό του Κοινοβουλίου”.
“Αρνηθήκατε να δώσετε τον λόγο στους βουλευτές. Η συζήτηση αυτή αφορά τη ζωή της μισής Ελλάδας κι εσείς προσπαθείτε να την ξεπετάξετε με τροπολογίες. Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία” ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το “σήμα” της αποχώρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ