Βίζερ: Νέο Δάνειο μέχρι το 2100 ζητά το ΔΝΤ

Εκτός από την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της αξιολογησης, ο επικεφαλής του EuroworkingGroup φαίνεται ότι αποκάλυψε και τα σχέδια του ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten,ο Τζόμας Βίζερ δήλωσε “Το ΔΝΤ ζητάει ριζική μείωση του χρέους της Ελλάδας με το να μην πληρώνει η χώρα τοκοχρεωλύσια μέχρι το 2060 και μετά με ένα νέο δάνειο μέχρι το 2100 να τα αποπληρώσει όλα. Εκεί όλοι οι Ευρωπαίοι λένε: Αυτό είναι γελοίο“.

Ο Τ. Βίζερ, αναφερόμενος στα σενάρια που “παίζουν”,  δήλωσε ότι “μετά από μακρές διαπραγματεύσεις υπάρχει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Αθήνα, το οποίο αποδέχονται όλες οι πλευρές. Περιλαμβάνει όπως πάντα μία ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, την οποία όμως οι Ευρωπαίοι πιστωτές και το ΔΝΤ προσεγγίζουν πολύ διαφορετικά“. 

Περιγράφοντας τις παραμέτρους υπογραμμίζει ότι “οι βασικές παράμετροι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και το πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα 45 χρόνια. Δεν πρόκειται για προγνώσεις, αλλά για υποθέσεις, οι οποίες όμως και με ελάχιστες αποκλίσεις οδηγούν σε τεράστιες διαφορές“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ