Die Welt: Η Γερμανία κατά της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τη Γερμανική Die Welt, η Γερμανία κι άλλες άλλες 17 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ- τάχθηκαν σθεναρά, στην τελευταία συνάντησή τους, κατά της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και υπέρ της διεξαγωγής της στις Βρυξέλλες.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί τυπικά τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την Die Welt, η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες: “Δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Τουρκία διεθνώς και να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την εσωτερική πολιτικής της Τουρκίας“.

Εκτός από τη Γερμανία, υπέρ της εναλλακτικής λύσης των Βρυξελλών συγκαταλέγονται και οι Γαλλία, Ολλανδία, Δανία και Καναδάς. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αυτό αποτελεί μια επιπλέον κλιμάκωση της κρίσης των σχέσεων με την Άγκυρα και ένα πολιτικό χτύπημα για τον Ερντογάν, ο οποίος ευελπιστούσε να αναβαθμίσει με την σύνοδο τη χώρα του.

Να υπενθυμιστεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι τεταμένες , λόγω της άρνησης της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν την βάση του Ιντσιρλίκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ