SPD: Ζαβολιάρης ο Σόιμπλε

Στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων στη Γερμανία διατυπώνουν επικρίσεις κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη στάση του απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

Ο Johannes Khars, εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) σε θέματα οικονομίας, σε συνέντευξή του στην “Passauer Neue Presse” της Τετάρτης δήλωσε ότι “Ο Σόιμπλε κάνει ζαβολιές και χρησιμοποιεί τεχνάσματα στο θέμα της Ελλάδας” . Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ότι είναι “ανειλικρινής“.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας του SPD Katarina Barley, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι “είναι καιρός οι πιστωτές της Ελλάδας να τηρήσουν εποικοδομητική στάση και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους“. “Οι Έλληνες υφίστανται εδώ και χρόνια περικοπές όπως λ.χ. στις συντάξεις τους. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε” υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Anton Hofreiter, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος των Πράσινων (Die Grünen) επέκρινε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι “με την πείσμονα άρνησή του να γίνουν ουσιαστικές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους δημιουργεί μια νέα αβεβαιότητα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ