Συνάντηση Σταθάκη – Δραγασάκη με εκπροσώπους των ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total για έρευνες υδρογονανθράκων

Η προοπτική συμμετοχής της ΕxxonMobil και της Total, από κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια, σε έρευνες για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό χώρο, με έμφαση στη δυτική Ελλάδα, συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των τριών εταιριών με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, αλλά και νωρίτερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές εξερεύνησης και αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με σεβασμό στους εθνικούς και διεθνείς κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την κοινωνική ασφάλιση.

Σημειώνεται ότι τόσο η Total, όσο και η ExxonMobil, είχαν αγοράσει τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών που έκανε στο Ιόνιο και το νότιο κρητικό πέλαγος η νορβηγική PGS, ενώ η γαλλική εταιρία συμμετέχει ήδη στην κοινοπραξία με τα ΕΛΠΕ και την Edison, που έχει αναδειχθεί ως προτιμητέος επενδυτής για το “οικόπεδο 2” δυτικά της Κέρκυρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ