Χαρίτσης: “Η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου γίνεται πράξη”

“Θεωρούμε, είναι πεποίθηση μας, ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου δεν μπορεί να μένει μόνο σε ένα θεωρητικό επίπεδο. Ενισχύεται, εμβαθύνεται, γίνεται πράξη, όταν αφορά συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και τις προοπτικές των τοπικών οικονομιών”. Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της υπουργικής συνάντησης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης στάθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας και της κοινής δράσης των οκτώ κρατών που ανήκουν στην πρωτοβουλία και χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα και παραγωγική τη συζήτηση με τους υπουργούς για τον απολογισμό της έως τώρα δράσης, αλλά και τον προγραμματισμό για το μέλλον, σε συνεννόηση με την Ιταλία, που αναλαμβάνει την προεδρία μετά την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη δράση της ελληνικής πλευράς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε μία πολύ μεγάλη και σημαντική προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθούν μεγάλα και σπουδαία έργα υποδομών, που έχουν μεγάλη περιφερειακή και τοπική σημασία, όπως η Ιόνια Οδός και οι παρεμβάσεις στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, επισήμανε, πως στόχος, το επόμενο διάστημα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, είναι αυτές οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες να συνδεθούν με αντίστοιχες, δηλαδή με έργα που γίνονται σε άλλες χώρες της Αδριατικής – Ιονίου, ώστε να αποκτήσουν μακροπεριφερειακή διάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ