Χαρδούβελης: Το email προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήραν μέτρα 12,5 δισ. ευρώ

Μέτρα 1 δισ. ευρώ προέβλεπε το περιβόητο “email Χαρδούβελη” σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη. Ο ίδιος τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι παρόλο που το email προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλαβε μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ κάτι που οδήγησε σε χάσιμο πολύτιμου χρόνου για την ανάταξη της οικονομίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε σχετικά: “Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ, πάγωμα συντάξεων για τριετία και κάτι ψιλά 1 δισ. ευρώ, ενώ μπορεί να είχαμε και τον Ιούνιο του 2015 επιπρόσθετα μέτρα ύψους 0,5 δισ. ευρώ“.

Εν συνεχεία εξήγησε: “Ελήφθησαν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει θα είχαμε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο… Είναι ένα άλλο δημόσιο χρέος η απώλεια. Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο, χάσαμε αξίες, όπως στην αγορά κατοικίας ύψους 15 δισ. ευρώ, χάσαμε τραπεζικές αξίες, και υπήρξε brain drain, κάτι που σημαίνει μικρότερη παραγωγική μηχανή“. 

Ο Γ. Χαρδούβελης εκτιμά ότι “Είναι δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο” και προσθέτει: “Σημασία έχει να μπούμε, είναι προς το συμφέρον όλων… Δεν βλέπω γιατί θα είχαν αντίρρηση οι εταίροι να μειωθούν τα επιτόκια”. 

Τέλος, αναφορικά με την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, ο Γ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι είναι θετική καθώς ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης του χρέους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ