Τζανακόπουλος: Ισορροπημένη και βιώσιμη η συμφωνία

Ως ισορροπημένη και βιώσιμη χαρακτήρισε την τεχνική συμφωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό, ενώ τόνισε ότι τα θετικά μέτρα θα περιλαμβάνονται σε ξεχωριστό άρθρο, σχολιάζοντας ότι “αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση της αντιπολίτευσης”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πιθανές κριτικές είναι κατανοητές, αλλά η κυβέρνηση θα δώσει μία ευκαιρία σε κόμματα και βουλευτές ώστε να μπορούν να υπερψηφίσουν.

Ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι παρά την απαίτηση του ΔΝΤ, συμφωνήθηκε εν τέλει η τροποποίηση του δημοσιονομικού μείγματος με 1% περιοριστικά μέτρα και 1% μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης για 2019 και 2020. 

Πλέον, η προσοχή είναι στραμμένη στα μέτρα για το χρέος. Βασική επιδίωξη είναι η συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου στην οποία θα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων.

Ο. Δ. Τζανακόπουλος εμφανίσηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας και σε αυτή την κατεύθυνση επικαλέστηκε το κοινό ανακοινωθέν των τεσσάρων θεσμών που, σύμφωνα με τον ίδιο, “καταδεινύει ότι η επίτευξη της συνολικής συμφωνίας είναι ένας εφικτός αλλά και αναγκαίος στόχος“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ