Ανάσα ανακούφισης στην Ευρώπη από τη νίκη Μακρόν

Ανάσα ανακούφισης πήρε η Ευρώπη ύστερα από την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με 23,9% έναντι της Μαρί Λεπέν, η οποία προκρίνεται στον επόμενο γύρο με 21,4%.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ,  συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου. Σύμφωνα με ανάρτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στο Twitter: “Ο Γιούνκερ συνεχάρη τον Μακρόν για το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε επιτυχία για τον επόμενο γύρο“.

Καλή επιτυχία στον Εμανούελ Μακρόν ευχήθηκε και ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ενώ και ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χαρούμενος για την επικράτηση του “μοναδικού ευρωπαϊστή” πολιτικού της Γαλλίας.

Τα συγχαρητήριά του έδωσε και ο Γκι Φέρχοφσταντ από την πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τέλος, και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο twitter δήλωσε “ευτυχής” για την επικράτηση ενός “πολιτικού, ο ποίος υποστηρίζει τις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές ιδέες“. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ