Ο “Πόντιος” ξανά στο διάστημα με σημαίες του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας

Αναχωρεί σήμερα -για πέμπτη φορα- για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτηςΘεόδωρος Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλος, έχοντας μαζί του δύο σημαίες – της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ – καθώς και μία ποντιακή λύρα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 58χρονος ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης είχε βρεθεί στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στο Ροστόφ, όπου συναντήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ι. Σαββίδης του ζήτησε –εκτός από την ελληνική σημαία και την ποντιακή λίρα- να πάρει και μία σημαία του ΠΑΟΚ στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα.

Σήμερα στις 10.13 ώρα Μόσχας (12.13 ώρα Ελλάδας), όπως αναφέρει το rusgreek.ru, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλος θα αρχίσει την πέμπτη αποστολή του για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχοντας στο πλήρωμα του Soyuz MS-04 και τον πρωτάρη Αμερικανό, Τζακ Φίσερ. Εκεί, θα συναντήσουν κι άλλους κοσμοναύτες και αστροναύτες. Στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, από όπου θα απογειωθεί το διαστημόπλοιο, θα βρεθούν, με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, περίπου 80 νέοι ελληνικής καταγωγής από όλη τη Ρωσία κι αφού ενημερωθούν για την αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα παρακολουθήσουν την αρχή του ταξιδιού του Θεόδωρου Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ