Μπενουά Κερέ κατά απομονωτισμού

Ο απομονωτισμός μπορεί να καταστήσει ακόμη πιο εκτεθειμένα απ’ ό,τι ήδη είναι τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, δήλωσε σήμερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, υπερασπιζόμενος την παγκοσμιοποίηση και καλώντας σε περισσότερη διεθνή συνεργασία.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Κερέ δήλωσε πως το άνοιγμα, η συνεργασία και η ανεκτικότητα είναι κλειδιά για την οικονομική ανάπτυξη ενώ ο προστατευτισμός και η μονομερής απορρύθμιση φέρνουν απλώς βραχυπρόθεσμα οφέλη με κόστος την οικονομική σταθερότητα.

Με την αμερικανική κυβέρνηση να διακηρύσσει προστατευτικές πολιτικές υπό το σύνθημα “Πρώτα η Αμερική”, τη Βρετανία να αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μερικούς κορυφαίους υποψηφίους για τη γαλλική προεδρία να καλούν σε μια στροφή προς τον απομονωτισμό, το status quo αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει δεχθεί εδώ και δεκαετίες.

“Καθώς αμφισβητούνται τα οφέλη και η νομιμοποίηση της διεθνούς συνεργασίας, έχει ουσιαστική σημασία να υπερασπιστούμε τις αξίες στις οποίες βασίζεται η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση”, τόνισε ο Κερέ, κορυφαίος υπαρχηγός του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ