To Tweet του Κάμερον που εξόργισε τους Βρετανούς

Ως αποδιοπομπαίος τράγος αντιμετωπίστηκε ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron, ο οποίος, βγήκε από την “αφάνεια” για να σχολιάσει την πρόθεση της Τερέζα Μέι για πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου.

Ο D. Cameron μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έστειλε τις ευχές του στο Κόμμα των Συντηρητικών και χαρακτήρισε την απόφαση για εκλογές ως γενναία και σωστή: “Γενναία – και σωστή- απόφαση από την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Εύχομαι τα καλύτερα για το Κόμμα των Συντηρητικών“.

camerontweet

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είχε απείχε από την πολιτική από την παραίτησή του, αποφάσισε να επιστρέψει και να ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων.

Με την ανάρτηση του παραπάνω tweet ξεκίνησε ένα πλήθος σχολίων, όπου τον κατηγορούσαν ως υπεύθυνο για την κατάσταση της χώρας, ειρωνευόμενα την χρήση της λέξης “γενναία” και “δίκαιη”.

Να υπενθυμιστεί ότι το δημοψήφισμα στην ουσία αποτέλεσε μια λύση του Κάμερον, την οποία δεν υπολόγισε σωστά, προκειμένου να κερδίσει ένα “στοίχημα” με τον Μπορίς Τζόνσον. Κάποιοι του καταλογίζουν ότι δεν έπρεπε να αφήσει έναν διαξιφισμό στο εσωτερικό του κόμματός του να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Την επόμενη του δημοψηφίσματος παραιτήθηκε κι έτσι κατά πολλούς, άφησε σε άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Ενδεικτικά ένας χρήστης αναφέρει: “Τι ξέρεις εσύ περί γενναιότητας και δικαιοσύνης; Τα θαλάσσωσες με το δημοψήφισμα, το βαλες στα πόδια και κατέστρεψες τη χώρα. Ο χειρότερος πρωθυπουργός από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο“.  Παρόμοια και ένας άλλος χρήστης αναφέρει: “Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς για “γενναιότητα” και “δικαιοσύνη” στο πλαίσιο της πολιτικής. Είσαι ένας δειλός που έφυγες και μας άφησες σε αυτό το χάος“.

Ένας άλλος χρήστης αναφέρει: “Εσύ έφερες τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, έτσι κανείς δεν πιστεύει λέξη απ’ό,τι λες“.

Κάποιος άλλος χρήστης διαμαρτύρεται για τις εκλογές: “Πόσες εκλογές, πόσες κυβερνήσεις θα χρειαστούμε για να μαζέψουμε τα σπασμένα σου;“.

Κάποιοι αναλυτές χαρακτήρισαν το “timing” της επιστροφής του Cameron ως το καταλληλότερο, καθώς λειτουργεί σαν υπενθύμιση της αποτυχίας των Συντηρητικών να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ