emea business monitor

Μηνύματα αγάπης, ειρήνης και αλληλεγγύης από τα κόμματα για το Πάσχα

Στο δίδαγμα του Ομήρου αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό.

“Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα”, ανέφερε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα, βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης “Σαν Τζιάκομο” όπου παρακολούθησε το έθιμο των “μπότηδων”.

Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη” υπογράμμιισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες: “Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε“.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πασχαλινό του μήνυμα υπογράμμισε ότι “πάνω απ’ όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε“.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε αναφορά στις δυσκολίες που περνά η χώρα με την εκτίμηση ότι “η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια“.

Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει” και ότι η Ανάσταση της, περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας”.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος έστειλε θερμές ευχές του, στα στελέχη, τους στρατευμένους και τις οικογένειες με την ευκαιρία των Αναστάσιμων ημερών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε “να αφήσουμε το Αναστάσιμο Φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο Πασχαλινό μήνυμα της εύχεται “Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία“.

Το ΚΚΕ ανέφερε: “Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση κάθε τι που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του“.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε: “Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης  συσχετίζει την εορτή του Πάσχα με αυτήν της Άνοιξης και την αναγέννηση, την ελπίδα και τη δύναμη της ζωής, επισημαίνοντας ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη”. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης  προτρέπει δε τα κόμματα να συνεννοηθούν “αντί να τρώγονται” με κοινό στόχο την ανύψωση της πατρίδας.

Τέλος, ευχήθηκε “στους απανταχού της γης ομογενείς” και σε όλους τους νέους που συνεχώς μεταναστεύουν και σε όσους μένουν να “είναι άνεργοι ή με εξευτελιστικές αμοιβές“, όπως χαμηλές είναι και οι συντάξεις των ηλικιωμένων, απέναντι σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως σημειώνει.

Τέλος, ο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΗΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι “Το καλύτερο αύριο θα έρθει μέσα από τους δικούς μας αγώνες“.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.