Σήμερα η σύνοδος των χωρών του Νότου

Στη Μαδρίτη πραγματοποιείται σήμερα η σύνοδος των χωρών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για την τρίτη σύνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2016. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθεί το μέλλον της ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών, όπως και η μετανάστευση, η οικονομική και κοινωνική πολιτική και η άμυνα.

Στη σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Πάρδο, θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Ισπανίας, τη Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι επτά ηγέτες θα συναντηθούν αρχικά για “γεύμα εργασίας” με τη συνάντησή του να ολοκληρώνεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με την Ισπανία, η οποία προεδρεύει της συνόδου, η σύνοδος αυτή προσφέρει την ευκαιρία στις επτά χώρες “να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και δέσμευσης υπέρ του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σε μια αποφασιστικής σημασία περίοδο” για την ΕΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι “Η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται ώστε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που ανησυχούν περισσότερο τους πολίτες και για να ενισχύσει το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης“.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ