Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 21η Athens Xclusive Designers Week

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η 21η Athens Xclusive Designers Week, στο Ζάππειο Μέγαρο. Εντυπωσιακές κλασικές αλλά και μοντέρνες δημιουργίες παρουσίασαν οι Vassilis Zoulias, Panos Apergis, Zini Boutique και Tassos Mitropoulos. Η βραδιά έκλεισε με το φιλανθρωπικό fashion show event για τη στήριξη του MDA Hellas, το Starwalk for a Cause by Bioten.

Σε ένα ατμοσφαιρικό fashion show παρουσίασε ο Vassilis Zoulias τη demi couture συλλογή του με τίτλο “Women in the Garden”, στο Βικτωριανό κιόσκι του 1850 στον Εθνικό Κήπο. Εμπνευσμένη από την φίλη του Μάρα Δεσύπρη, οι εκλεκτοί καλεσμένοι παρακολούθησαν την παρουσίαση της συλλογής, η οποία τους μετέφερε σε μία ρομαντική εποχή εξυμνώντας τη θηλυκότητα και τη γοητεία των γυναικών εκείνης της εποχής. Οι μοναδικές δημιουργίες του σε μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα, που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα, οι ιδιαίτερες δαντέλες και τα εντυπωσιακά κοσμήματα σχεδιασμένα από τον Pericles Kondylatos έκλεψαν την παράσταση και δημιούργησαν μία ιδιαίτερα αισθησιακή και μυστηριώδη ατμόσφαιρα στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο.

Ιδιαίτερες δαντέλες, εντυπωσιακά πλεκτά, δέρματα καθώς και διάτρητα κρόσσια περιελάμβανε η ethnic συλλογή του Panos Apergis, σε καφέ, μαύρο και μπεζ χρώμα. Κομψά φορέματα που μπορούν να αναδείξουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας που τα επιλέγει.

Ο απόλυτος μοντερνισμός συνάντησε την θηλυκή χρηστικότητα με την S/S 2017 συλλογή της Zini Boutique. Ανάλαφρα υφάσματα προσδίδουν στοιχεία εξαιρετικής ποιότητας στις γυναικείες σιλουέτες. Πλούσια τροπικά χρώματα έφεραν μία εξωτική ζωντάνια και ένα άγγιγμα διασκέδασης στο catwalk της AXDW. Κρόσσια, κεντήματα, ιδιαίτερα θηλυκά κοψίματα, πολύχρωμες πουκαμίσες, τζιν σορτς, δερμάτινες λεπτομέρειες και εντυπωσιακές αέρινες φούστες και φορέματα ήταν μερικά από τα στοιχεία που περιελάμβανε η συλλογή του Tassos Mitropoulos. Κυρίαρχα χρώματα ήταν το γαλάζιο, το μαύρο, το λευκό, το πορτοκαλί και ανέδειξαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή.

Με ένα ιδιαίτερα όμορφο φιλανθρωπικό fashion show event έκλεισε η φετινή Διοργάνωση της Athens Xclusive Designers Week, το Starwalk for a Cause by Bioten. Οι σημαντικότερες Ελληνίδες και Έλληνες μοντέλα των 80’s και 90’s περπάτησαν στην πασαρέλα της AXDW φορώντας δημιουργίες καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών με σκοπό τη στήριξη του MDA Hellas, το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Κατά την είσοδο του ο κόσμος μπορούσε να προμηθευτεί το βραχιολάκι που κατασκεύασε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό η AXDW και όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Σωματείο MDA Hellas, για την ενίσχυση του έργου του. Η Άντζελα Ευρυπίδη με δημιουργία Celia Dragouni, ο Μάνος Πανταζής με δημιουργία Giannetos Handmade, η Εύη Βατίδου με δημιουργία Kathy Heyndels, η Βίκυ Κουλιανού με δημιουργία Konstantinos Melis, η Κατερίνα Γεωργιάδου με δημιουργία Laskaris, η Ιωάννα Σουλιώτη με δημιουργία Makis Tselios, η Μάρα Δαμουρσλή με δημιουργία MI-RO, η Κορίνα Στεργιάδου με δημιουργία Olga Karaververi, η Κάλλη Τσιλίδου με δημιουργία Panos Apergis, ο Αλέξανδρος Παρθένης με δημιουργία Parthenis, η Γκρέτα Τσέτη με δημιουργία Tassos Mitropoulos, η Νόνη Δούνια με δημιουργία Vassilis Zoulias και η Έλσα Τόλη με δημιουργία Vlassi Holeva συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στο Starwalk for a Cause by Bioten, για το MDA Hellas.

Στο φινάλε του φιλανθρωπικού fashion show event οι καλεσμένοι απόλαυσαν την υπέροχη ερμηνεία και τη ζεστή φωνή της Γιάννας Τερζή. Το φιλανθρωπικό fashion show event προλόγισε η CEO και Founder της Εβδομάδας Μόδας, Τόνια Φουσέκη, η οποία ευχαρίστησε όλους τους σχεδιαστές και τα μοντέλα για τη συμμετοχή τους καθώς επίσης και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε θετικά στην ενέργεια αυτή. Το λόγο έδωσε στην ιδρύτρια του MDA Hellas, Βάνα Λαβίδα, η οποία ευχαρίστησε τη Διοργάνωση για τη στήριξη και αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο του Σωματείου.

Tο Martini, official sponsor ποτού της Διοργάνωσης, προσέφερε στους προσκεκλημένους τα πιο δροσιστικά και κοσμοπολίτικα Martini Cocktails σε δύο υπέροχες γεύσεις. Μοναδικά make up looks περίμεναν τις προσκεκλημένες στο χώρο της Max Factor, όπου επίσης μπορούσαν να βγάλουν τις πιο διασκεδαστικές φωτογραφίες με fun props στο photo booth της Max Factor, που βρίσκεται στον χώρο.

Η σειρά προϊόντων hair spa Rene Furterer και τα Ilias & Staff, βρίσκονταν στην AXDW προσφέροντας μοναδικά tips και προτείνοντας τα δημοφιλή σε όλους “τελετουργικά μαλλιών” της Rene Furterer. Το “παρών” έδωσαν στην εβδομάδα μόδας η Amstel Radler, τα MediΠρίνου, και η Dealber η online πλατφόρμα που διασφαλίζει μοναδικές προσφορές πολυτελείας. Το BeautyWorld by Despoina Gavala είχε αναλάβει το nail care των μοντέλων της διοργάνωσης.

Οι προσκεκλημένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τρέχουσες συλλογές S/S2017 των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων, E.T. Collection Creations by Elsa Toli, Eugene, Imisi, KNK Collection by Athina, Lifelikes, Proestilo και Tsili’s by Tsili Katerina, που συμμετέχουν στην ειδική πλατφόρμα της AXDW, Xclusive Elements.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξαγόταν το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που έδωσε την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ