Shirtdresses, ογκώδη πανωφόρια και εντυπωσιακές τουαλέτες στη δεύτερη μέρα της 21ης Athens Xclusive Designers Week

Δυναμική συνέχεια για την 21η Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week, με μοναδικές δημιουργίες που εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους που την τίμησαν με την παρουσία τους για να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις των Parthenis, Evi Grintela, Brokers, Olga Karaververi και Celia Dragouni.

Out of space ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους η Parthenis A/W 2017, έντονα επηρεασμένη από “μεγάλες” διαστημικές ταινίες όπως το Gravity και το Interstellar. Τρισδιάστατα τεχνικά υφάσματα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε κλασικά σχέδια και εναλλαγές σε μονοχρωμίες, βελούδινες, ολόσωμες φόρμες και ογκώδη πανωφόρια κυριάρχησαν στο catwalk.

Shirtdresses και πουκάμισα που κυρίαρχο στοιχείο τους ήταν οι ρίγες, παρουσίασε η Evi Grintela σε πράσινο και γαλάζιο χρώμα. Τα ιδιαίτερα prints τα οποία σχεδίασε ειδικά για τη σειρά από πυτζάμες της σχεδιάστριας μία illustrator fashionista εντυπωσίασαν το κοινό.

Το ελληνικό fashion brand Brokers παρουσίασε τη F/W 2017-18 συλλογή του με μοντέρνα casual κομμάτια για άντρες που θέλουν να ξεχωρίσουν με την εμφάνιση τους. Skinny jeans με έντονες ραφές, t-shirts και μπλούζες με κεντήματα και στάμπες και πανωφόρια που ολοκλήρωναν το σύνολο των outfits συνέθεσαν την παρουσίαση της συλλογής. Με guest εμφάνιση συμμετείχε στην πασαρέλα ο ηθοποιός Σόλων Τσούνης.

Τη συλλογή με τίτλο “The Spring Butterflies” παρουσίασε η Olga Karaververi, για την οποία εμπνεύστηκε από την αέρινη ομορφιά της πεταλούδας. Κυρίαρχα χρώματα είναι τα παστέλ αλλά και έντονα χρώματα όπως μπλε, βαθύ πράσινο, χρυσό και ροζ.

Η Celia Dragouni παρουσίασε αέρινες δημιουργίες και φορέματα με έθνικ στοιχεία, σε κόκκινο, μαύρο, λευκό, πράσινο χρώμα, που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι. Αντρικές καλοκαιρινές παντελόνες και πουκάμισα σε μαύρο και λευκό χρώμα τράβηξαν τα βλέμματα. Η σχεδιάστρια εξέπληξε ευχάριστα τους προσκεκλημένους όταν περπάτησε και η ίδια στο catwalk της AXDW φορώντας μία εντυπωσιακή, ολόμαυρη δημιουργία της. Στην επίδειξη συμμετείχαν με guest εμφάνιση και οι Μαρία Ένεζλη και Λάμπρος Παπακώστας.

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που τίμησαν με την παρουσία τους τη 2η μέρα της Διοργάνωσης: Λόλα Νταϊφά, Όλγα Φαρμάκη, Αλεξάνδρα Δράκου, Λάκης Γαβαλάς, Στέλιος Κουδουνάρης, Βίκυ Χατζή, Νεφέλη Γεωργαλά, Χρυσιάνα Ανδριοπούλου, Εβελίνα Παπαντωνίου, Μαρίζα Μπαϊρακτάρη, Νίνα Λοτσάρη, Γιώργος Πράσινος, Στέλιος Καφαντάρης, Άρης Καβατζίκης, Δημήτρης Στρέπκος, Σάντυ Τσαντάκη, Γιώργος Ντάβλας, Νικόλας Γεωργίου, Έμμυ Γκέκα κ.α.

Tο Martini, official sponsor ποτού της διοργάνωσης, προσφέρει στους προσκεκλημένους τα πιο δροσιστικά και κοσμοπολίτικα Martini Cocktails σε δύο υπέροχες γεύσεις. Μοναδικά make up looks περιμένουν τις προσκεκλημένες στο χώρο της Max Factor, όπου επίσης μπορούν να βγάλουν τις πιο διασκεδαστικές φωτογραφίες με fun props στο photo booth της Max Factor, που βρίσκεται στον χώρο. Η σειρά προϊόντων hair spa Rene Furterer και τα Ilias & Staff, βρίσκονται στην AXDW προσφέροντας μοναδικά tips και προτείνοντας τα δημοφιλή σε όλους “τελετουργικά μαλλιών” της Rene Furterer.

Το «παρών» δίνουν στην Εβδομάδα Μόδας η Amstel Radler, η πιο δροσιστική μπύρα με χυμό λεμονιού και μόλις 2% αλκοόλ, τα MediΠρίνου, γνωστά για τις κορυφαίες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς που προσφέρουν και η Dealber, η online πλατφόρμα που διασφαλίζει μοναδικές προσφορές πολυτελείας. Το BeautyWorld by Despoina Gavala έχει αναλάβει το nail care των μοντέλων της Διοργάνωσης.

Οι προσκεκλημένοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τρέχουσες συλλογές S/S2017 των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων, E.T. Collection Creations by Elsa Toli, Eugene, Imisi, KNK Collection by Athina, Lifelikes, Proestilo και Tsili’s by Tsili Katerina, που συμμετέχουν στην ειδική πλατφόρμα της AXDW, Xclusive Elements.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Η Εβδομάδα Μόδας συνεχίζεται σήμερα με τις επιδείξεις των Νέων Σχεδιαστών που συμμετέχουν στα New Designers Awards by Amstel Radler και η μέρα θα ολοκληρωθεί με το show εντυπωσιακών παπουτσιών του ΘΕΟ και την επίδειξη της Christina Zafeiriou. Η Τελετή Απονομής των New Designers Awards by Amstel Radler θα πραγματοποιηθεί στις 22.00, στο περιστύλιο του Ζαππείου και θα τα παρουσιάσει η Ναταλία Δραγούμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ