Πόσο κοστίζουν τα τσιγάρα στις ακριβότερες χώρες του κόσμου;

Πρόσφατα, είχαμε αναφερθεί στην έρευνα του Economist Intelligence Unit, η οποία παρουσιάζει τις ακριβότερες και τις φθηνότερες πόλεις παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων, η έρευνα εξετάζει και τα χρήματα που ξοδεύουν για τις καθημερινές τους ανάγκες οι κάτοικοι των χωρών, αλλά και στο κόστος των τσιγάρων σε αυτές τις πόλεις.

Για πολλοστή φορά, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και η Ζυρίχη είναι πρώτες στη λίστα, ενώ η Νέα Υόρκη είναι η μοναδική αμερικανική πόλη που βρίσκεται μέσα σε αυτή τη δεκάδα και κατέχει την πρώτη θέση, όσον αφορά στο κόστος των τσιγάρων.

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε πόσο κοστίζει ένα πακέτο επώνυμων τσιγάρων στις 10 πιο ακριβές χώρες του κόσμου.

Όπως φαίνεται, τα ακριβότερα τσιγάρα πωλούνται στη Νέα Υόρκη για 14 δολάρια, ενώ ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Ζυρίχη και η  Γενεύη με 9 δολάρια.

cigarettes

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω διάγραμμα αφορά στην τιμή των τσιγάρων στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου κι όχι τις ακριβότερες τιμές, κάτι που φαίνεται στο ότι η Σεούλ βρίσκεται στη δέκατη θέση με 4,01 δολάρια, τιμή παρόμοια με της Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ