Εμπνευσμένος από το Ισλαμικό κράτος ο δράστης στο Λονδίνο

Πανηγυρίζουν στο Ισλαμικό κράτος, παρά το ότι η ταυτότητα του δράστη δεν είναι επιβεβαιωμένη ακόμη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δράστης είχε ηλικία περίπου 40 ετών και έδρασε επηρεασμένος από τη διεθνή ισλαμιστική τρομοκρατία. Στο “πέρασμά” του άφησε πίσω 40 τραυματίες και 3 νεκρούς, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών όταν μπήκε στον προαύλιο χώρο του βρετανικού κοινοβουλίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σε χτεσινοβραδινή συνέντευξή του ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν την επίθεση στο Λονδίνο ως ένα περιστατικό που σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία αν και ακόμα η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο δράστης φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τη θεωρία του “μοναχικού λύκου” που διατυπώθηκε τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση.

Θύματα του τρομοκράτη, σύμφωνα με τη Scotland Yard είναι ο 48χρονος Κιθ Πάλμερ, από την φρουρά του Κοινοβουλίου, ένας άντρας ηλικίας περίπου 50ετών και μια γυναίκα περίπου 40 ετών.

Επιπλέον, στη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στο Μπέρμιγχαμ και συνελήφθησαν επτά άτομα. Οπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση συνδέεται με τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ